9 Aralık 2010 Perşembe

AHMET KAYA'YI ANMA GECESİNE KATILMIYORUZ.

Hepimizin çok sevdiği, Ahmet Kaya, 12 Şubat 1999 tarihinde Türkiye Gazeteciler Derneği’nin ödül töreninde çatal bıçak yağmuruna tutulmuştu. Bu olayın ardından yurtdışına çıkmak zorunda kalan Ahmet Kaya’yı 16 Kasım 2000 tarihinde yitirmiştik. Toprağında kır çiçekleri yeşersin.


Hayatı boyunca halktan yana, ezilenden yana tavır alan, Ahmet Kaya için 11 Aralık Cumartesi akşamı Lütfü Kırdar Kültür Merkezi’nde bir anma töreni yapılacak. Geceye Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’nın, Başbakan R.T. Erdoğan’ı da davet ettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Hayatı boyunca iktidara karşı, muhalif olmuş bir sanatçıyı anma gecesine Başbakan’ın çağrılmasına bir anlam veremedik. Halk düşmanı Başbakan, Necdet Adalı için yazılmış olan ‘Şafak türküsü’ şiirini okuduğunda bile irkilmiştik.


Tertip komitesi geceye dair basına yapmış olduğu açıklamada şöyle demiş: “Biz gönderilen 1400 davetiyeyi isim, isim belirledik. Onun dışında Beyoğlu İstiklal Kitapevi, Bakırköy Beyaz Adam Kitapevi ve Kadıköy’deki Karga Sanat’ta 600 davetiye dağıtıldı. Bugün itibariyle davetiyeler tükendi. Kitapevlerine davetiyeleri tanıdığınız, bildiğiniz ve güvendiğiniz kişilere verin uyarısı yaptık. Onun için etkinlik sırasında katılacak siyasilere ve Başbakan’a yönelik bir provokasyon beklemiyoruz. Başbakan Erdoğan’ın vefa gösterdiğini düşünüyoruz’’ Açıklama karşısında hayretler içerisinde kalmış bulunuyoruz.


Başbakan’ın katılması üzerine; Bandista grubu geceden çekildiğini açıkladı. Biz hayatımız boyunca başbakana saygı gösterecek, bilinen ve güvenilen insanlar olmadık. Biz Başbakan'ın vefasını biliyoruz, tanıyoruz. Bizim yüreğimiz başbakanı protesto eden öğrencilerle, tekel işçileriyle, tekmelenerek çocuğunu yitirenlerle, polis tarafından sokak ortasında katledilenlerle, madenlerde ‘Kader’ sonucu ölen madencilerle, üzerinden yaşından fazla kurşun çıkarılan Uğur Kaymaz’la, dört yıldır esas katilleri bulunamayan Hrant’la birlikte atıyor. Yapılan anma gecesine katılmayacağız ve destekte vermeyeceğiz. Bilinir ve güvenilir arkadaşlara iyi geceler diliyoruz


An gelir onsuz 10 yıl geçer ama böyle bir gece geçmez…




Kumbara Sanat Atölyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder