29 Ocak 2012 Pazar

HASTALANMAK ZOR İŞ!

Hastalanmak zor iş!

Uzun zamandır klavyeden parmakları kaldırmadan, içimden nasıl geldiyse öylece, analiz yapmadan, politika içermeyen yazı yazmamışım! Özlemişim böyle yazmayı.

Hrant Dink’in son duruşmasında, hâkim kararı açıklayınca, adı Ümit olan yakını bir kadın sinir krizi geçirdi ve mahkeme heyetine bağırdı. Hâkim gözaltına alınmasını istedi. Avukatlar ve salondakiler vermedi. Salonun çıkışında, bu davadan böyle çıkmamak için, duruşma salonun önünde slogan atmaya başladık “Katil devlet hesap verecek” diye. O kadar öfkeyle ve sıkça atmışız ki sloganı,  mahkeme önü Agos’a yürüyüş derken o gece ses gitmiş.

19 Ocak’ta Taksim’den Agos’a yürüyüş orada soğukta geçen saatler, üzerine ertesi gün Çayan’ın doğum gününde içilen buzlu rakılar derken bizim ses hepten gitti. Bir de grip salgını eklenince hepten şifayı kaptık. Ihlamur, nane, limon kaynatmaya bile başladım.

Bizim ev Cihangir’deki yegâne sobalı binada sanırım. Manzara iyi, ev büyük ama yılın üç ayı çok soğuk oluyor. İşte o mübarek üç ayların ikincisindeyiz. Biladerler annemlere kaçtı soğuktan. Ben de yer değiştirmeyi pek sevmediğimden, evde kaldım. Evde geçen bir hafta da dizi mütehassısı oldum denilebilir.
Diziler genelde zenginlerin evlerinde geçiyor, çok entrikalı hayatları var bunların, işler tam çözülecekken birbirine giriyor ya da herkes birbirini yanlış anlıyor. Bu yanlış anlaşılma kaç bölümde normale dönüyor anlamak mümkün değil. Tam doğru anlıyorlar, bu sefer de başka karakterler birbirini yanlış anlıyor. Birbirini yanlış anlayan anlayana! Niye kimse birbiriyle konuşmaz.

Bir de çok zevksizler; evleri kocaman, eşyaları da kocaman. Ne kadar gereksiz şey varsa evlerine doldurmuşlar. Oysa yoksul evleri öyle mi! İhtiyaç fazlası şey bulmak zor gibidir. Sadece dillere pelesenk olan “vitrin” vardır.

Babam için diye bir dizi var, fena değil gibi. Dekan yardımcısı bir adamın, nasıl da kızlarını dövdüğünü, hayatlarını zehir ettiğini anlatıyor. Genelde böyle şeyleri yoksuların hanesine yazan dizilerden değil. Ama o dizide sarpa sarmaya başladı.

Yalan Dünya, pek eğlenceli. Olgun Şişek döktürüyor. Orçun pekiyi. Cihangir zibidileriyle dalga iyi dalga geçiyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder